WordPress onderhoud

Berkx Media neemt achter de schermen de technische zaken uit handen zoals WordPress onderhoud, waarvan het erg belangrijk is om dit periodiek te (laten) doen.

Het internet is constant in beweging en verandert snel. Om je WordPress website goed te laten functioneren en dit ook zo te houden is het belangrijk om updates te blijven doen. Allereerst kun je hierbij aan 3 zaken denken die achter de schermen belangrijk zijn:

 • het bijgewerkt houden van de WordPress versie;
 • het updaten van het thema dat geïnstalleerd is;
 • maar ook het updaten van de plugins waar je website gebruik van maakt.

Door volledig up-to-date te blijven, blijft alles naadloos met elkaar functioneren en zullen ook eventuele beveiligingslekken worden opgelost. Updates zijn belangrijk tegen spam en voor de bescherming van je data, maar ook zodat je website niet trager wordt. Vaak biedt een nieuwe versie van je thema ook nieuwe mogelijkheden en functies wanneer de developers (van het thema dat je gebruikt) extra functies hebben ingebouwd. En dit is dan natuurlijk weer heel leuk!

Spaar tijd uit en laat Berkx Media je website onderhouden zodat jij je kan focussen op de werkzaamheden van je bedrijf  of blog en waardoor je niet om hoeft te kijken naar het saaie technische gedeelte van WordPress.

Individuele aanpassingen of een service contract

Neem vrijblijvend contact op om te bespreken wat de wensen voor je website of blog zijn en laat de updates en het onderhoud aan Berkx Media over. Je ontvangt een vrijblijvende offerte, zodat je vooraf weet wat de kosten en eventueel uit te breiden extra’s zullen zijn, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het is mogelijk om individuele aanpassingen te doen op je webpagina’s, maar de website kan ook structureel onderhouden worden. In dat geval kan een onderhoudscontract voordeliger zijn.

Mochten er na een standaard onderhouds-update problemen zijn dan word je daarvan op de hoogte gesteld. Er wordt dan meteen een oplossing voor het probleem voorgelegd, samen met een eventuele prijs offerte. Er wordt gestreefd naar een goede samenwerking met goed overleg en zonder onvoorziene kosten achteraf.

Wat is een service contract en wat valt hier buiten?

Een servicecontract is bedoeld voor standaard en terugkerende support activiteiten. Een servicecontract is exclusief eventueel bijkomende kosten voor het oplossen van mogelijke problemen die gevonden worden tijdens het updaten van WordPress, het thema of plugins. Ook voor het aanbrengen van grote wijzigingen aan het thema, of het volledig aanpassen van een thema geldt een ander uurtarief van € 45,- excl. BTW.

Licentiekosten van thema en plugins:

Thema’s en plugins van derden kunnen gewoon worden geïnstalleerd maar Berkx Media is niet aansprakelijk hiervoor. Betaalde thema’s en plugins maken gebruik van een licentie, meestal voor de duur van een 1 jaar. Zonder een geldige (verlopen) licentie kun je wel van een thema of plugin gebruik blijven maken maar deze kunnen dan niet meer geüpdatet worden. Plugins die niet bijgewerkt zijn kunnen hun functionaliteit verliezen en daarnaast vormen deze een veiligheidsrisico. Wij raden dan ook altijd aan om licenties tijdig te verlengen, ook omdat het vaak met korting mogelijk is zolang een verlenging tijdig gebeurt. Licentiekosten en de verlengingen hiervan zijn altijd voor eigen rekening, vervolgens kan Berkx Media ondersteuning bieden bij de installaties.

Onderhoudspakketten / Service contract

Voor het gemak biedt Berkx Media de keuze uit abonnementen voor Support & Onderhoud: Basis of Premium. Afhankelijk van het type en formaat website (welk thema, aantal plugins, wel of geen webshop) kunnen de benodigde werkzaamheden nogal verschillen. Neem gerust contact op voor advies voor de juiste werkzaamheden, de mogelijkheden en een prijsindicatie.

Basis

25,-per maand

Premium

45,-per maand
 • Eens per maand (of kwartaal*):
 • WordPress bijwerken
 • Plugins bijwerken
 • Website backup
 • Thema bijwerken
 • Spam opschonen

* voor grotere websites kan het wenselijk zijn om maandelijks onderhoud te doen, maar soms volstaat onderhoud eens in het kwartaal of op verzoek, bijvoorbeeld wanneer een belangrijke update aangekondigd wordt. Mogelijkheden kunnen besproken worden.

Of passen de volgende diensten wellicht beter bij wat je zoekt?

De tijd dat je kennis van ingewikkelde HTML nodig had voor het beheren van je website is met het gebruik van WordPress voorbij. Neemt niet weg dat het fijn kan zijn om ook eens iemand anders naar je website te laten kijken of om aanpassingen te maken om de site net wat mooier te maken.

Het ontwerp van een website is belangrijk en moet o.a. aan een aantal zaken voldoen:

 • Een website moet gebruiksvriendelijk zijn;
 • Een website moet geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines (SEO);
 • Een website moet er aantrekkelijk uit zien;
 • Een website moet op verschillende apparaten goed worden weergegeven.

De volgende diensten kunnen wellicht goed van pas komen: